Meteen naar de inhoud

Inloggen MPS® Routeplanner

Open startpagina

Ga naar app.romrom.nl (zie button hieronder) en klik op de ‘Start button’. De MPS® Routeplanner is webbased en draait volledig in je browser, je hoeft dus niets te downloaden. Als je voor de eerste keer inlogt kies dan ‘Nog geen account?’. Dan wordt het inlogscherm groen. Lees eerst de rest van deze pagina om vlot en probleemloos voor de eerste keer in te loggen.

Nieuwe aanmelding

Als je voor het eerst inlogt gebruik dan het email adres waarmee je een uitnodiging voor een kanaal hebt gekregen. 

Let op dat de rand van het email-invulveld groen is nadat je dit hebt ingevuld. Als het niet groen wordt kan het zijn dat er met auto-invullen een spatie achter je email adres is gezet: haal deze dan weg.

Roepnaam = je auteursnaam

De MPS® Routeplanner is ook een samenwerkingsplatform. Als je schrijver of redacteur bent kun je teksten toevoegen. De naam die je hier invoert staat onder je bijdragen.

Kies hier bijvoorbeeld je voornaam met daarachter de eerste letter van je achternaam met een hoofdletter. Als deze combinatie al bestaat kun je voor een cijfer kiezen. Je kunt ook je initialen gebruiken.

Uitnodiging accepteren

Als er een uitnodiging voor je klaarstaat accepteer deze dan door te klikken op de tekst ‘klik hier voor toegang tot dit kanaal’. Als je een nieuw account hebt aangemaakt wordt het scherm dan even wit waarna een lijst met kanalen tevoorschijn komt. 

Toegang tot al je kanalen

Nadat je bovenstaande procedure succesvol hebt afgerond kom je in het scherm met een overzicht van alle kanalen waar je toegang toe hebt. 

Open na het inloggen het documentatie kanaal en kies voor ‘Introductie NL’. Daar kun je een rondleiding volgen.

In je persoonlijke kanaal ben je redacteur en werken alle functies van de routeplanner: hier kun je experimenteren.

Zolang je niet uitlogt opent de routeplanner telkens zonder dat je hoeft in te inloggen.

Rondleiding

In het documentatie kanaal is een rondleiding uitgezet met aanbevelingskaarten genummerd T1-T22. Klik op de rode ‘Intake’ button om bij de eerste Tutorial-kaart (T1) te komen.