Meteen naar de inhoud

Persoonlijke visie

Op deze pagina worden achtergronden belicht, zowel een toekomstvisie op zorg als op persoonlijke vlak.

Waarom Online KNO-arts?

Er dreigt een zorginfarct door toenemende vraag naar zorg. Dit is nu al merkbaar bij de huisartsen. Dr. Jan Rombout gaat het ziekenhuis uit en naar de regio om de huisartsen te helpen met KNO-zorg.

Op dit moment kun je niet direct terecht bij een medisch specialist. Als je uiteindelijk van je huisarts een doorverwijzing hebt, kun je bij je specialist op de wachtlijst. Ziekenhuizen maken vaak nog telefonische afspraken, dit kost het tijd en soms veel moeite voordat je een afspraak hebt. Vervolgens moet je dan als je tegenover de medisch specialist zit nog een keer je hele verhaal vertellen.

Zorgprofessionals doen alles uit hun hoofd, je bent volledig afhankelijk van het geheugen van de dokter. Je hoopt dan maar dat deze aan de goede diagnose denkt.

Dit kan beter: door online te gaan werken kun je moderne technologiën inzetten die zowel de arts, als patiënt als de doktersassitentes en andere zorgprofessionals ondersteunen.

Cory.care platform

Om de beste, gepersonaliseerde zorg te kunnen leveren heb je een modern cloud platform nodig. Voor jou als patiënt heeft dat een aantal voordelen. Kort na de verwijzing van je huisarts krijg je een uitnodiging om de Cory.care app te downloaden. Werken via een mobiele app waarborgt veiligheid van jouw gezondheidsgegevens. Je kunt direct online een symptomchecker invullen. Dit is een betrouwbare manier om de klachten die je hebt volledig in kaart te brengen. Je bent niet meer afhankelijk van het geheugen van je dokter.

Afhankelijk van de uitkomst van de symptomchecker krijg je snel de juiste afspraak. Meestal eerst voor een videoconsult, maar soms ook gelijk op een afspraaklocatie. Ook na je behandeling kun je via de chat veel beter begeleid worden dan wanneer je telkens met een doktersassistente moet bellen als je nog vragen hebt. Je krijgt gewoon snel antwoord van je eigen KNO-arts.

Huidige ziekenhuizen werken met logge verouderde zorg-informatiesystemen die niet zomaar vervangen kunnen worden. Cory.care is een volledig nieuw platform dat aan alle eisen kan voldoen die je tegenwoordig stelt aan communicatie. Cory.care is een sprong vooruit in de manier waarop zorg geleverd wordt.

Wie is Dr. Jan Rombout?

Sinds meer dan 20 jaar is Dr. Jan Rombout al KNO -arts. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen. Door z’n open houding en de persoonlijke aandacht die hij geeft is hij geliefd bij z’n patiënten.

Dr. Jan Rombout heeft veel verschillende werkplekken gehad in z’n carrière. Hij is begonnen als scheepsarts bij de Koninklijke Marine. Vervolgens heeft hij als arts-assistent chirurgie gewerkt in Dordrecht. Na z’n opleiding als KNO-arts in Roterdam heeft hij zich eerst verder bekwaamd in slaapapneu in het OLVG-west in Amsterdam.Tot 2018 heeft hij in Zeeland gewerkt, daarna is hij waarnemend KNO-arts geworden.

De combinatie tussen het ontwikkelen van nieuwe vormen van zorg en waarnemen in verschillende ziekenhuizen levert innovatieve vormen van zorg op. Online KNO-arts is het resultaat van deze zeer diverse ervaringen die leiden tot creatieve oplossingen.

Persoonlijke achtergronden

Op dit moment is wandelen op de Hilversumse hei Jan z’n grootste hobby. Zodra het weer het toelaat zijn Jan en z’n parter Frank op de hei te vinden voor een wandeling van 2-3 uur. Op de foto’s en video staat een logeerhond. 

Jan volgt het internationale nieuws met veel interesse. Met name de ontwikkelingen rondom de Brexit blijven verbazen. Jan blijft op de hoogte via nieuwsbrieven, online blogs en op YouTube.